Strona WWW

Warsztaty


 

I. CEL SZKOLENIA

Dietetyk to zawód, w którym konieczna jest wiedza nie tylko z zakresu dietetyki i żywienia - ale również z dziedziny marketingu, finansów i sprzedaży.

Chcąc prowadzić z sukcesem gabinet dietetyczny musisz stworzyć swoją własną markę oraz nauczyć się skutecznej komunikacji marketingowej z klientem wykorzystując nowoczesne  narzędzia marketingowe!

Dietetyku stwórz swoją markę którą będziesz przyciągać klientów teraz i w przyszłości!

To szkolenie łączy wiedzę Marketingowca i Dietetyka !

II. ZAKRES SZKOLENIA (II CZĘŚCI)

I Część: Okiem marketingowca

•  Skuteczna komunikacja  z klientem z wykorzystaniem modelu AIDA

• Zasady tworzenia własnej marki i poznanie narzędzi „od kuchni”

• Badanie rynku i tworzenie konkurencyjnej oferty usług dietetyka

• Zasady konstrukcji e-mailingów marketingowych dzięki czemu przykujesz uwagę odbiorcy

• Jak stworzyć własna bazę e-mailingową i skutecznie zachęcić internautów do podania adresu e-mail

• Jakie są kluczowe wskaźniki efektywności działań e-mail marketingowych i jak je interpretować

• Jakie są aktualne wymagania dotyczące ochrony danych osobowych z puntu widzenia ustawodawcy i GIODO

• Skuteczny marketing w oparciu o Facebooka – cz. I

• Jak tworzyć skuteczne i perswazyjne komunikaty reklamowe  przyciągające klientów w internecie? (content marketing)

• Wizualne aspekty promocji w pracy dietetyka

• Ćwiczenia praktyczne i przykłady

Prowadzący:

GRETA KRZYŻEK-MALSKA - Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu oraz Akademii Trenera Biznesu w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu. Posiada 15 lat doświadczenia obejmującego różne obszary działania w firmie – od Sprzedaży przez Trade Marketing i Marketing. Pracowała dla dużych koncernów i różnych marek takich jak: NIVEA, Prima, Douwe Egbers, SEAT z sukcesem wprowadzając nowe produkty na rynek, prowadząc kampanie marketingowe i liczne badania rynku oraz potrzeb konsumenta.  Dodatkowo wiedzę i umiejętności zdobyte w koncernach z sukcesem przełożyła do mniejszych firm pracując w roli konsultanta i prowadząc własną działalność gospodarczą.  Tak szeroka praktyczna wiedza i umiejętności pozawalają  na przekazywanie praktycznej wiedzy dla uczestników szkoleń.

www.bluee.pl

II Część: Okiem dietetyka

• Jak zabezpieczyć się prawnie w pracy z klientem / pacjentem (regulaminy, zasady);

• Jak wycenić swoją pracę; jak stworzyć cennik, który satysfakcjonuje Ciebie i jest adekwatny do cenników proponowanych na rynku.

• Jak przygotować czytelną wycenę  niecodziennych zleceń, których

dla nas dietetyków pojawia się  coraz więcej.

• Jak efektywnie prowadzić swoją działalność (wynajęcie lokalu i podpisanie umowy)

•  Praca z trudnym pacjentem – jak sobie z nim radzić?

• Indywidualny jadłospis; jak wykorzystać najnowszą diagnostykę,  dostępny sprzęt oraz programy dietetyczne

• Jak wytyczyć swój cel, jak go ukierunkować.

•  Ćwiczenia praktyczne, które wykorzystasz  w swojej przyszłej pracy.

Prowadzący:


JOANNA SZURKOWSKA - Założycielka Dietadlazdrowia.com oraz Inkubatora dla dietetyków. Absolwentka Poznańskiego UAM, UP.Współpracuje z Klubem Sportowym Red Fitness oraz Orkiszowymi Polami. Przy współpracy z lekarzem prowadzącym udziela porad m.in. w zakresie żywienia w alergiach
i nietolerancjach pokarmowych, w chorobach autoimmunologicznych, w leczeniu i zapobieganiu chorób cywilizacyjnych, prowadzeniu kobiet ciężarnych i matek a sama będąc sportowcem, bezwzględnie mobilizuje do pracy z fizjologiem sportu oraz trenerem personalnym.

Pracę w zakresie prawidłowego żywienia w bulimii i anoreksji wspiera wiedzą kilku gabinetów psychoterapii.
Propagowanie zdrowego żywienia dzieci oraz naturalną terapię niektórych jednostek chorobowych, wspiera pracą i wiedzą uzyskaną przez innych dietetyków i lekarzy.

Obecnie wprowadza na rynek polski nowoczesną diagnostykę genetyczną,
by ułatwić dietetykom kontakt i pracę z pacjentem.

www.dietadlazdrowia.com

 

III. DLA KOGO?

Studenci, absolwenci, dietetycy praktyczni

IV. INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Miejsce:  Cook Look Book Poznań Ul. Kochanowskiego 1/12b

 

Terminy:

23.05, godz. 10.00 – 16.00 

(pełne szkolenie - część marketingowa+dietetyczna)

05.09. godz. 10.00 – 16.00

(pełne szkolenie - część marketingowa+dietetyczna)

Opłata: 290 PLN (cena obejmuje certyfikat, materiały szkoleniowe, lunch, przerwa kawowa)

UWAGA! W ramach opłaty za szkolenie każdy uczestnik otrzyma miesięczny darmowy dostęp do profesjonalnego programu DietetykPRO, który umożliwia prowadzenie pacjenta i przygotowanie zindywidualizowanego jadłospisu!

V. Zgłoszenia: na gretakm@bluee.pl (liczba miejsc ograniczona)

 

                                                                                                                                 

 


Warsztat przed Konferencją DietetykaForum 2014


"Komunikacja i metody redukcji stresu"

Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli :

  1. pragniesz skuteczniej komunikować się z klientem, podopiecznym, uczniem, przełożonym, partnerem życiowym, przyjaciółmi, dzićmi, sobą samym

  2. zastanawiasz się jak motywować (innych, siebie) bez wywierania nacisków

  3. poszukujesz skutecznych narzędzi redukcji napięcia dla siebie bądź swoich klientów

  4. chciałbyś nie modyfikować swoich reakcji tak, aby pasowały do "norm" i jednocześnie zależy Ci na tym, aby być akceptowanym

  5. zastanawiasz się czy możliwe jest takie reagowanie w sytuacji konfliktu, aby nie tłumić emocji, nie tracić kontaktu z innymi i jednocześnie skutecznie rozwiazać "sprawę"

 

Po ukończeniu warsztatu uczestnicy będą rozumieli:
- co to znaczy mówić, żeby być zrozumianym

- co to znaczy słuchać, żeby zrozumieć

- jak prosić, żeby dostawać

- jak reagować na odmowę

-  jak radzić sobie z silnymi emocjami (gniew, złość)

-  jak odpowiadać na trudne komunikaty (krytyka, atak, złośliwość)

 

Szczegółowy opis wartsztatu tutaj

 

 UWAGA-nie przyjmujemy zapisów na 13.06.2014

 

Termin warsztatu: 13.06.2014 Centrum Kongresowo-Dydaktyczne UM w Poznaniu

Godz: 16.00 - 20.30

koszt uczestnictwa w warsztacie -135 PLN

 

Podczas wypełniania formularza rejestracyjnego prosimy o wpisanie słowa "Warsztat" w polu: Uwagi

 

Opłaty  (PLN)
             Konferencja (25.01) Warsztat (24.01)
Studenci 125 135
Pozostałe osoby 160 135

 

Ostateczny termin rejestarcji: 31.05.2014

Termin wniesienia opłaty: do 05.06. 2014

UWAGA! - ze względu na ograniczoną liczbę miejsc - zachęcamy do szybkiej rejestracji i wniesienia opłat konferencyjnych (warunkiem rezerwacji miejsca na konferencji jest wpływ środków na podane niżej konto). 

Po wypełnieniu i wysłaniu formularza rejestracyjnego prosimy o wpłatę na konto:

mbank: 90 1140 2004 0000 3702 7501 7650

Dane do płatności:

BlueEvent Darniowa 6 62-020 Gortatowo

 

 

Warsztat przed Konferencją Dietetyka-Forum 2013:

 

"Komunikacja i metody redukcji stresu" - w zgodzie z sobą, bliżej innych

Empatyczna Inteligencja w Pracy Zawodowej i Życiu Osobistym

 

Termin warsztatu: 14.06.2013 Hotel Sheraton

Godz: 16.00 - 20.30

koszt uczestnictwa w warsztacie -126 PLN

 

Szczegółowy plan warsztatu


Podczas wypełniania formularza rejestracyjnego prosimy o wpisanie słowa "Warsztat" w polu: Uwagi

 

Opłaty  (PLN)
             Konferencja (15.06) Warsztat (14.06)
Studenci 130 126
Pozostałe osoby 155 126

 

 

Ostateczny termin rejestarcji: 31.05.2013

Termin wniesienia opłaty: do 05.06. 2013

UWAGA! - ze względu na ograniczoną liczbę miejsc w Hotelu Sheraton - zachęcamy do szybkiej rejestracji i wniesienia opłat konferencyjnych (warunkiem rezerwacji miejsca na konferencji jest wpływ środków na podane niżej konto). 

Po wypełnieniu i wysłaniu formularza rejestracyjnego prosimy o wpłatę na konto:

Dane do płatności:

BlueEvent
Darniowa 6
62-020 Gortatowo

o Nas

foto1.gif, 10kB

 Z sukcesem zorganizowaliśmy   kilkanaście konferencji dla klientów rynku medycznego w Polsce.

Odwiedź i polub nasz profil na Facebooku aby otrzymywać aktualne informacje na temat organizowanych przez nas konferencji i warsztatów!